Forsiden
Turberetninger
Hytte
Omega 36
Om meg
Levanger
Scalloway
Linker
Siste

02.04.16

I dag har jeg vært på dugna i båthavna. Det har vært mye dugnad i vinter, da vi fikk et skolebygg, om vi fjernet det. Bygget er på 27x9m og er demontert og fraktet fra Inderøy til Levanger, hvor det står lagret, inntil vi får støpt grunnmur. Det har også vært mye dugnad i forbindelse med mudring og utvidelse i havna.

18.12.15

Jeg ser at min side ikke blir oppdatert, så ofte som jeg ønsker. Det skyldes nok at jeg bruker tid på å holde min facebook profil oppdatert. Siden båtsesongen startet, ble det en tradisjonell tur til Shetland, for å delta i 17.mai feiringen der borte. Elles så ble det bare små turer inne i fjorden. Båtoppsett var 10.oktober. Driver og pusser opp et rom om dagen. Det skal bli ferdig til jul, har jeg sagt.

19.04.15

Båten kom på sjøen på fredag den 24. april. Jeg er nå i gang med montering av noe nytt utstyr, samt generelt puss og vedlikehold innvendig og på dekk, for at alt skal være klart til avreise til Shetland den 8.mai.

01.03.15

Jeg har i den siste tiden kvittet meg med alle mine verv. Jeg er nå en "fri" mann. Tiden skal jeg blant annet bruke til å pusse opp deler av huset. Det blir kanskje tid til å holde denne siden oppdatert mm.

20.08.14

Det har vasket mange bølger mot kysten, siden sist jeg oppdaterte siden. Nå går det mot høst og mørke kvelder, som gir mer tid foran skjermen. Jeg fikk skiftet ut mitt venstre kne. Nå har jeg to kunstige knær som fungerer utmerket. Meget vellykket operasjon. Shetlandsturen i mai var kanskje den beste noen gang, med tanke på været. Frisk bris / liten kuling fra NE på overfarten til Shetland. På hjemturen hadde vi til å begynne med frisk bris fra SW, som senere spaknet noe, for til slutt å forsvinne nesten helt før vi kom inn på kysten.

25.01.14

Om alt går bra, så får jeg byttet ut mitt venstre kne den 3. februar. Jeg vet ikke om jeg har tid til dette, da jeg er opptatt av å ta vare på Levanger Sjakkklubb. Det kan være at både sjakklubben og jeg overlever dette.

1.juledag 2013

Da er julen kommet og det er tid for ettertanke. Det har vært et år med mye reising og lite båtliv. Jeg har ikke vært så aktiv med å oppdatere siden min. Det skyldes kanskje at jeg bruker noe tid på Facebook. Jeg fikk forespørsel forleden dag om seilkurs til våren, men vil hverken si ja eller nei til det nå. Det er snart 2,5 år siden jeg gikk av med pensjon, og det er godt å være pensjonist. Fra 1. april blir kona også pensjonist, så jeg er spent på hvordan det blir, med hun rundt meg hele dagen.

Jeg hadde forventet å fått skiftet venstre kne nå i desember. Ringte sykehuset for å høre om jeg var oppsatt på operasjon, men nei. Tidligst først på nyåret. Ser fram til nytt venstre kne, da mitt nye høyre kne fungerer fantastisk.

01.09.13

Det blir ikke mye seiling denne sesongen. Vi reiser i dag til Gardasjøen for en liten uke i lag med jernbanepensjonister fra Trondheim. Vi skal blant annet oppleve opera i Verona, som blir en stor opplevelse.

27.07.13

Vi skal oppfylle en gammel drøm, besøke Amerika. Vi flyr via Island og tar en stopp på to dager før vi fortsetter til Minneapolis, hvor en leiebil venter. Vi skal kjører rundt i Statene, før vi ankommer Chigaco, hvor vi skal møte og være sammen med slekt fra den 12/8 og til vi reiser hjem den 21/8. Sore opplevelser venter.

27.06.13

Familietur til Kreta. Vi reiser sammen med barn, svigerbarn og barnebarn til Kreta for en uke. Ser fram til hyggelige dager i lag med familien.

05.06.13

Etter en vellykket Shetlandstur i mai, ble det seilkurs site helg. I dag har vi vært med på pensjonisttur til Hatlingsetra i Stod. På fredag er det start av nytt seilkurs. Det er fortsatt ledig plass på det kurset.

14.0413

Er i gang med båtpussen. Båtene skal settes ut den 27.04, så det er bare å stå på, for å være ferdig til da. Heldigvis er det blitt varmere i været de siste dagene.

11.02.13

Jeg har vært på hytta de siste dagen og jobbet. Avløpsrørene fra vaskerom og kjøkken ligger på fjellet under hytta. Til tross for de er isolert har de en tendens til å fryse, når det er sprengkaldt. Jeg har tredd inn varmekabel inn i rørene.

Jeg har også montert flere lyspunkter inne i hytta. Det er mulig det skyldes alder, men vi syns det er noe mørkt i hytta.

10.01.13

For to år siden kjøpte jeg meg et Panasonic HD-videokamera. Jeg sjekket alle nettbutikker og kom til at pixmania.com var billigst. Min sønn advarte meg mot å handle med de, da de har tilhold i Frankrike, selv om det gis inntrykk av at de er en norsk nettbutikk.
Etter to år fikk jeg feil på kamera. Det var rett etter to-års garantien hadde gått ut. Jeg tok kontakt med Panasonic og fikk beskjed om å levere det inn til elesco, som er serviceverksted for de fleste merker. I og med at garantien er utgått reklamerte jeg på bakgrunn av at det burde ha en levetid på minimum 5 år. Panasonic/elesco godtar ikke reklamasjon, fordi det var kjøpt i utlandet!
Jeg reklamerer da til pixmania.com. De ber meg levere det inn til elesco for å finne feilen, deretter vil de ha det tilsendt for å vurdere feilen og eventuelt sende det til Frankrike til reperasjon.
elesco skal ha kr 1.000 for å finne feilen og totalt kr 3.522 for å reparere det. Det blir til at jeg lar elesco reparere det og glemmer pixmania.com. Vil aldri handle der i framtiden.
Har hatt feil på varer kjøpt hos komplett.no, men aldri noe problem med reklamasjoner. Send det hit så fikser vi feilen, eller gir deg et nytt produkt har deres svar vært.

02.01.13

Godt Nytt År!

Det er fire uker siden jeg fikk skiftet kne. Det nye kneet funker fantastisk bra. Jeg kastet krykkene etter tre dager. Var i bryllup og danset ca 10 danser etter vel to og en halv uke. Kuttet ut smertedempende medisiner etter knapt tre uker. Jeg går regelmessig til fysioterapaut, for å trene opp musklatur og sener. Jeg har fortsatt ikke like mye bøy på kneet, som jeg hadde før operasjonen, men målet er at jeg skal få det.

03.12.12

I morgen skal jeg få skiftet mitt høyre kne. Har i mange år slitt med utslitte knær, og nå blir det første skiftet. Adventstiden vil derfor i hovedsak bli tilbrakt på krykker.

26.08.12

Kom den 24/8 hjem, etter ca 2 1/2 måneds seiling. Seilte 2234 natuiske mil på den tida. Turen gikk nedover til Danmark og vestkysten til København, Deretter over til Sverige og rundt sørkysten og opp til Mem, derfra Göta kanal til Göteborg, Skagen, Hirtshals og over til Norge og langs kysten hjem til Levanger. Turberetning vil komme.

04.06.12

Da er årets sommefest avholdt med stor suksess, og jeg kan se fram mot årest ferieseiltur, som starter i løpet av denne uka. Det er litt å gjøre ombord, før vi kaster loss.

28.05.12

Vel hjemme etter en uke i Bulgaria. Forbereder VHF-kurs de kommende tre dager, deretter forberede sommerfesten for jernbanefolk den 2. jini.

14.05.12

Holdt seilkurs i helga og fire nye deltakere fikk en innføring i grunnleggende seiling. Kurset ble avsluttet med at deltakerene tok en seiltur, hvor undertegnede ikke ga kommentarer underveis, da de skulle vise hva de hadde lært.

02.05.12

I går var vi tradisjonen tro og feiret 1.mai i hageselskap til hos Eric i lag med over 60 andre gjester. I dah har det vært eksamen på VHF-kurset og alle 6 deltakere bestod eksamen og får nå sine SRC-sertifikater.

27.04.12

Båten kom på sjøen den 21/4, men foreløpig har jeg iikke hatt tid til å gjøre den sjøklar. Jeg skal gjøre det idag. Har holdt VHF-kurs tre kvelder i den uka, som nå går mot helg.

31.03.12

Har nå fått flyttet AIS antennea til toppen av taket på huset, og rekkevidden økt, da jeg nå tar i mot signal fra båter i Trondheim. Fikk samtidig motert vind og nedbørsmåler for værstasjon med det samme.Vi drar ikke opp på påskefjellet før ut i uka.

24.03.12

skuter

Det har vært et forferdelig vær siste dagene, mye regn og sterk vind. Det har gjort at det har blitt færre skiturer i vinter. Denne helga tilbragte vi sammen med venner i Håkafot, litt sør for Gäddede. Jeg fikk for første gang kjøre snøscooter, og det var morsomt. Det ble ei trivelig helg.

09.03.12

Har kommet hjem etter et mislykket forsøk på å seile en skøyte fra Bømlo til Porsgrunn. Vårt største problem var at motoren stoppet flere ganger og at den hadde for dårlig kjøling. I tillegg var det mange andre mangler, for å kunne ta turen. Håper det det blir i orden, slik at vi kan fortsette turen. Hvordan det startet kan du lese her.

26.01.12

Jeg har kjøpt AIS mottaker for å ha hjemme. Den er tilkoplet en VHF-antenne som skal monteres på taket av huset. Utstyret er tilkoplet en PC og videresender alle signaler den mottar til www.marinetraffic.com. Jeg har hatt problemer med å få det til å virke, men nå er alt ok.

02.01.12

Det ble en rolig julekveld. Vi var bare to her. Nyttårskvelden ble litt mere livat, da vi var totalt elleve som feiret på hytta. GODT NYTTÅR!

04.12.11

Vi var på Tenerife de to første ukene av november. Solveig falt og brakk venstre overarm på to steder. Siden har jeg både kledd på og av henne. Jeg må gjøre husarbeid og være kokk. Dette i tillegg til at jeg siste uke fikk ryddet datarommet og lagt parkett på gulvet. Gulvbelegget var slitt hull i foran PCen! Det ble en gjennomgang av hva jeg skal kaste, slik at gamle 5,25" og 3,5" disketter ble kastet. Det samme med VHS-kasetter og videospilleren, som ikke virket da jeg testet den. I tillegg ble mye papir, brukerbøker for utgått dataprogram kastet.

19.10.11

Siste helg ble båten satt på land. Totalt ble det landsatt rundt 40 båter. Vinterkonservering er gjort, så nå mangler det bare pressenning over båten.

15.09.11

Er vel hjemme etter lang seilferie. Tilbrakte siste helg på hytta i lag med gode venner. Flott vær og en super fjelltur på lørdag.

10.08.11

Er hjemme et par dager. Har tilbragt sommeren ombord i båten, som i øyeblikket befinner seg Vejle i Danmark. Reiser nedover igjen den 12/8 for å fortsette seilasen. Seiler sørover til Kiel og videre gjennom Kielkanalen, før kursen settes nordover. Hadde ment å få lagt ut en reiseberetning på denne siden, mens vi var underveis, men har problemer med å få kontakt med serveren med min bærbare PC.

25.06.11

Ark Mari er gjort sjøklar og jeg har pakket den siste sekken, slik at i morgen kaster jeg loss, som nybakt pensjonist. Kjørte mitt siste tog den 6. juni. Kursen settes sørover mot Danmark, Tyskland, Østersjøen mm. Jeg vet ikke om når jeg er tilbake, men blir jeg lei båtlivet, eller at været er for dårlig settes kurs hjemover.

02.06.11

Seilkurs i ISF regi ble avviklet helga 27-29/5. Helga ble preget at svake vinder. De av kursdeltakerne som hadde anledning fikk som mannskap en frisk seilas på onsdagsregattaen i går.

25.05.11

Vi er vel hjemme etter en opplevelsesrik tur til Shetland. Det ble tøffe værforhold på hjemturen.

30.04.11

Seilsesongen er i gang. I dag blir årets første seiltur. Båten er "ship shape", været fantastisk, så det er bare å kaste fortøyningene og heise seil.

08.04.11

Er i gang med båtpussen. Felles utsett den 16. april. Første gang vi har utsett før Påske. Om mine beregninger er riktige, så kjører jeg mitt siste tog for NSB den 6. juni. Kommer da med 472 fra Mosjøen.

21.03.11

Har vært mye på hytta den siste tiden da det har vært godt skiføre. Merker at formen blir bedre dag for dag på ski. Dessverre er det kommet mildvær og regn, slik at de siste dagene av langfri har jeg vært hjemme.

06.02.11

Selskapelig helg. Fredagskvelden var vii naboselskap, i lag med våre trivelige naboer. Lørdagskvelden var det 50 års fest for Per Asmund (lokfører) og Trude som feiret sine 50 årsdager. God mat, flott musikk, trivelige folk og nok drikke, så det var høy stemning ut i de små timer.

19.01.11

Var siste helg i Stavanger og avla eksamen for D5LA sertifikatet, som gir rett til å føre båter over 15 m lengde i hele verden. Venter på sensuren faller, slik at søknad kan sendes Sjøfartsdirektoratet.

01.01.11

GODT NYTTÅR!

Det ble en rolig jul og nyttårshelg. Julekvelden var vi alene. Tredje juledag kom Tomas med familie på besøk. Fjerde juledag var hele familien her i selskap, da var vi 18 til bords. Nyttårshelga er vi sammen med Ragnhild som kom om kvelden andre juledag og blir til 3. januar.

11.12.10

Jeg har vært uten stasjonær PC siden vi kom fra Tenerife den 14.11.10. Da vi kom hjem skulle jeg slå på PCen, og den nektet å starte. Siden er det innverstert i ny PC og jeg kan nå oppgradere min hjemmeside. Denne helga har vi besøk av vår sønn Tomas med familie, og vår datter Siri Karette. God førjulskos..

09.10.10

Natt til i går var det stjerneklart. Vi var på hytta. Vi gikk ut for å se på den praktfulle stjernehimmelen. Jeg har ofte underet meg på hva stjernene heter, og i hvilket stjernebilde de er i. Nå kunne jeg ta opp min nye Samsung Galaxy i9000 mobiltelfon og starte programmet Google Sky Map, og da får jeg opp bilde av stjernehimmelen vi ser med navn på stjerner, stjernebilde mm. Det gjør det enda mere interessant å se på stjernehimmelen. Programmet er gratis for Android brukere.

29.09.10

Er nå sykmeldt ut oktober etter å ha fått utført en brokkoperasjon. Regner med at det da skal bli tid for å redigere ferdig video film fra vår Kenyatur i august

.løve

10.07.10

Les seilbåten IF's reisebrev fra seiltur til Svalbard i sommer. Jeg videreformidler reisebrevene til Facebook og baatplassen.no.

10.06.10

Vi er igang med forberedelsene til sommerfesten. Solveig baker kaker og lager forett. Jeg teller flasker og lurer på om det er nok drikke. Videre må jeg få ordnet med vising av noen videosnutter fra mitt liv som lokfører, samt dansemusikk etter Lucky Lips avslutter klokken tre. Det blir da "boksmusikk" mot den lyse morgen.

01.06.10

Lønnsoppgjøret er i havn for oss lokførere. Vi som arbeider hver annen helg, får en ekstra fridag, H-dag, som kompensasjon for dette. Fra og med 13/12 kan vi istedet få 5% tillegg i grunnlønna, som er pensjonsgivende. Det betyr at pensjonen vil øke med ca kr 1.000 pr mnd. Takk til Norsk Lokomotivmannsforbund!

22.05.10 Pinseaften

Vi er kommet hjem etter en fantastisk tur til Shetland. Vi hadde planlagt tur ut med båten i helga, men dårlig værmelding gjør at vi prioriterer andre oppgaver.

11.05.10

I dag starter vi på seiltur til Shetland. Vi er 8 båter fra Trøndelag, som skal feire 17.mai på Shetland. Du kan lese om turen vår ved å trykke på denne linken.

04.05.10

Jobber for full med båten om dagen. Nå er det installering av dieselfyllepumpe, som du kan lese mere om på Omega 36-linken. I tillegg Navtex og bærbar VHF. Det er ufyselig kaldt. Tross sol og blå himmel er det -0.3 grader.

18.04.10

Båten er endelig kommet på sjøen igjen. Felles utsett var igår. Har diverse jobber å gjøre ombord før Shetlandstur i mai. Skal bl.a. ordne med fastmontert pumpe for å få disesel fra kanner over til tanken, så vi slipper å stå på dekk og fylle. Det kan medføre risiko, når det er dårlig vær og kanskje litt dieselsøl som gjør dekket glatt.

23.03.10

Pensjonist!!?? Jeg har søkt om å gå av med pensjon fra 1/8. Har siden da fått tilbud om å jobbe 75%, mot 100% lønn, + en uke ferie ekstra for hvert år jeg står i avtalen. Jeg er i tenkeboksen.

Da er siste del av D5L avlagt. Nå er det å vente på vitnemål. Deretter søke direktoratet om å få utstedt sertifikat. Dette sertifikatet er gyldig for "stor kystfart", slik at jeg bygger på med nytt kurs for å få D5LA, som er et "World wide" sertifikat, men det blir ikke før til høsten.

01.02.2010

Var i helga i Stavanger og avla eksamen i Navigasjon, Brovakt og Sjøveisreglene. Bodde ombord i det gamle natthurtigruteskipet Sandnes, som i sin tid gikk mellom Stavanger og Bergen. Neste eksamener blir i mars hvor det blir en ny tur til Stavanger, før en kan søke om å få sertifikatet.

14.01.10

Har fått innstallert Windows7 Ultimate på PCen i dag. Måtte derfor installere Dreamveaver på nytt. Har også kjøpt meg en intern 1Tb Harddisk som skal inn i PCen i løpet av dagen. Har fått kontakt med hjemmesiden og alt ser ut til å være i orden. Har kjøpt nytt web-kamera og er nå på Skype.

19.11.09

Jeg satt meg på skolebanken igjen etter to uker på Tenerife. For å kunne verifisere min kunnskaper på sjøen har jeg startet på nettkurs hos Båtskolen Poseidon. Jeg vil der ta D5L-sertifikat, som er fritidsbåtskipper (Kystskipper). Senere skal jeg ta kurs D5LA, som er word-wide sertifikat. Jeg mener å innha denne kunnskapen i dag, men jeg mangler papirer. Papirer trenger jeg, om jeg som pensjonist skal seile hjem båter fra utlandet, for de som måtte ha behov for det.

30.10.09

Omsider er videoen fra vår tur til Færøyene i fjor sommer redigert ferdig. Den ble etter hard klipping på 21 minutter. Tror det må være den beste videoen jeg har laget, jeg tenker da på klipp og lyd. Filmingen kunne vært bedre, men den begrenses av været og at vi er ombord i en båt. Vi tar to ukers ferie fra helga.

16.10.09

Båten ble satt på land i dag. Det er felles oppsett i havna som går over to dager. Vi leier inn en stor mobilkran og betaler kr 800 for å bli løftet på land. Nå er båten gjort klar for vinter og kuldegrader, og er delvis dekket av presenning. Vi ser nå fram til sydentur i november. Vi drar til Tenerife i to uker.

30.09.09 JUBEL PÅ JOBB!

En kollega ble avskjediget i fjor. Det opprørte oss kjørende personale. Det var den fjerde avskjedigelsen i NSB Drift Nord på forholdsvis kort tid. Heldigvis godtok ikke vår kollega dette og gikk til sak mot NSB Drift Nord. I dag kom dommen, han vant på alle punkter. NSB ble dømt til å betale erstatning og ta han inn i jobb igjen. Vi andre jubler over dommen og at rettferdigheten seiret, samt at den dårlige ledelse fikk som fortjent.

06.09.09

Den 22/8 seilte jeg årets første regatta - Ytterøya Rundt. Det var 51 båter som stilte til start og vi fikk 3. plass i vår klasse. Dette ga mersmak så jeg fikk sydd om min mylargenua, slik den kunne passe til rulleforstaget. I går var jeg med på Mini-Høststormen i Beitstadfjorden og ledet første del av seilasen inntil vi seilte oss inn i vindstilla og ble tatt igjen av flere båter.

07.08.09

Været har bare vært fantastisk de siste dagene, 24-25 grader. Har ikke fått vært på sjøen, men i dag begynner jeg langfri, så nå blir det sjøtur. Har bestilt ekstern laderegulator til båten for å få bedre lading, når jeg går for motor.

26.07.09

Ferien er over. Vi kom så langt nord som Vistenfjord. Vi hadde en fin tur med topp vær. Etter ferien har vi vært på Fiskefestival på Bessaker med båten.

I dag skulle min bror Ragnar ha fylt 54 år, men dessverre.

20.06.09

Ferien har begynt og jeg sitter hjemme ved PCen. Vi skulle ha startet på tur i dag, men det er fortsatt en del som må gjøres med båten, bla montere autopilot drivenheten. Den får jeg ikke montert før jeg får armen som skal sitte på rorakslingen. Jeg håper å få den på mandag. I mellomtiden har jeg god til på å få ferdig det andre som må gjøres.

05.06.09

Igår mottok jeg min nye autopilot, med smart-controll fjernstyring og LifeTag med 4 armbånd for økt sikkerhet, spesielt på havet. Jeg må få laget arm til rorakslingen, så jeg får montert dette før ferien.

01.06.09

Dritt-Pinse ble det i år. Det begynte så oppløftende med en hyggelig rekeaften ombord i Ark Mari på fredagskvelden, men natt til lørdag begynte det med oppkast og ekstrem løs mage. Slik fortsatte Pinsa, med meg sittende på do. Heldigvis var jeg alene ombord.

07.05.09

Båten er på sjøen, men har ennå ikke fått opp seilene. Holder på å bygge om batterikassene, da jeg har satt inn større forbruksbatteri og doblet kapasiteten. Håper å få tatt den første turen i helga.

23.04.09

Puss

Er snart ferdig med båtpuss. Utsett blir på fredag den 24. eller lørdag den 25.

12.04.09

Jeg tok med meg den bærbare PCen på hytta i Påska, for å oppdatere Hjemmesiden. Dessverre har jeg hatt problemer med å kople meg til serveren, så det har blitt lite oppdatering. Straks etter Påske begynner båtpussen. Det er sjøsetting den 25.04, så en må stå på for å bli ferdig. Det jeg ikke rekker før båten kommer på sjøen, får jeg ta senere. Jeg skal bla.a montere ny autopilot.

17.03.09

Jeg skal komme med en beretning, med bilder om hvordan det var å være på Shetland under Up-Helly-Aa.

Båten skal på sjøen helga den 24-26/4. Jeg vil ikke begynne båtpuss før etter påske, men jeg har begynt å "tenke" båt. Angrer veldig på at jeg ikke kjøpte ny autopilot i fjor, da dollarkursen var ca kr 5,-. Idag er kursen 6,81. Det er idag bare ca 30% rimeligere i USA. Fordelen er at det har kommet en ny modell Raymarine ST70 SmartPilot X-10.

16.01.09

Da er det en uke til vi drar til Shetland, for å delta i Up-Helly-Aa. Denne gangen skal vi ikke seile. men fly. Vi kommer dit på fredag og får med oss mennenes aften på byen fredagskveld (jeg gruer for å våkne på lørdag). Reiser hjem igjen på torsdag, to dager etter Up-Helly-Aa, tror vi skal være på beina igjen da

01.01.09

Det ble en dårlig Nyttårskveld. Opprinnelig skulle jeg har vært ferdig i Trondheim ca kl 22.30, men pga av at det var Nyttårskveld ble jeg ilagt ekstra tjeneste, som innebar avslutning kl 00.15. Alt tilsa at jeg tross dette kunne regne med å være på Levanger i god tid før midtnatt, men den gang ei. Det var kjørt hjulslag i toget jeg kom med, og jeg måtte skifte ut skadet vogner og få dem på verksted. I tillegg måtte jeg skifte sammen nytt tog til norgående dagtog i dag. Det var meget tungvint skifting, da jeg hadde to lok. Jeg skiftet fram til kl 01.00, før jeg kunne kjøre til Marienborg med lokene. Så dette ble den dårligste Nyttårskveld så langt i livet.

24.10.08

Ragnar

Min bror Ragnar døde torsdag den 16. oktober 2008. Han ble bisatt på fredag den 24. Han ble 53 år. Han var ikke bare bror men også min beste kamerat, så jeg vil savne ham. Han var med å hjelpe meg da jeg bygde hus, siden også hytte. Han har vært fast mannskap ombord i Ark Mari.

Velkommen til
Arne Sveipe Knudsen's plass på nettet

Denne server lukkes den 31.mars 2017

siden flyttes til ny adresse:

www.arkmarin.no

Jeg forsøker å oppdatere siden med nye innslag. Jobbet med dette sist 18.03.2017 1:56 .

Litt om hva Baaterdu kan lese på mine sider:

To NYE video-turberetninger er lagt ut: Shetland 1997 og Færøyene 2008

Shetlandstur 2016

Vi forsøker å opprettholde tradisjonen med å feire 17.mai der borte. Om ikke nordmenn deltar på seremonien ved minnesmerket i Scalloway, samt blomsternedlegging på norske krigsgraver, så er det usikkert hvor lenge Shetlenderene vil føre tradisjonen videre. At vi er rundt 50, som kommer over fra Norge gjør at tradisjonen føres videre. Det er derfor viktig å delta.

Shetlandstur 2015

Mannskap2015

Mannskap i år var Olav Stavrum, Jens Sandøy, Nils Petter Roald. Det ga god stemning ombord. I tillegg hadde vi godt vær på overfartene.

 

Les beretningen om da mannskapet på seilbåten Breeze måtte forlate båten midt i Nordsjøen.

 

Mudring i båthavna

Det er godt å se at en er kommet i gang med mudring av Sjøbadet båthavn. De blir ikke ferdig til sesongstart, men det må vi kunne leve med, da det blir meget bra til slutt.

Shetlandstur 2014

Vi var 6 seilbåter, som tok turen over i 2014. Vi var 5 ombord i Ark Mari. Vi hadde med Ragnhild og Ketil Skogtrø med som "skårunger". I tillegg til Torgeir og Solveig. De fungerte veldig godt ombord, så det var en lystig gjeng på tur. Vi brukte 29,5 timer fra Runde til Baltasund! Vi ventet en dag på litt lettere vær, før vi forlot Shetland og fikk en meget flott tur tilbake til Norge. Kanskje den beste overfart noen gang. Bildet viser Ragnhild og Ketil på Supper Dance om kvelden 17. mai.

Shetlandstur 2013

flagg

Torgeir heiser gjesteflagg og karanteneflagget ved ankomst Baltasund.

Ankerdram!

17.Maitog Lerwick 2013

AIS signal Levanger - mottas og distribuerer via internett til marinetraffic.com

 

Du kan zoom inn på kartet og forskyv det til andre områder du ønsker å se båttrafikken i. Trykk på båtsymbol og få opp detaljer om fartøyet.

_____________________________________

_____________________________________

Jeg må henge i stroppen for å trene opp det nye kneet.

Det nye kneet funker fortrefffelig. Ser fram til å få skiftet venstre kne på slutten av året. Har ikke tid å gjøre det før da.

Strop

 

USIC-mesterskap i sjakk 2012

Europamesterskapet i sjakk for jernbaneansatte ble arrangert i Albena nær Varna i Bulgaria i tiden 19-24. mai 2012. Jeg var med som reserve og lagleder for det norske laget. Flere hadde med ekstefeller, så det ble litt "ferietur" også. Hoteller lå på bredden av Svartehavet, med gode mulighetr for å bade i svømmebasseng eller havet.

lag

På bildet fra venstre undertegnede, Odd Frydendal (bord 3), Edmund Forselv (bord 6), Leif Nygård (reiseleder og forbundsrepresentant), Alf-Tore Angelsen (bord 2), Viggo Andersen (bord 4), Vladimir Hercigona (bord 5) og Bjørn Egede-Nissen (bord 6).

Les om tur med gammel skøyte fra Bømlo til Porsgrunn 2012

Ulv i Frolfjellet?

ulv

Store dyrespor. Skisporet er 6 cm bredt. Er det ulv tro?

 

Ferieturen i 2011

startet sist i juni, da vi forlot Levanger. Vi var tilbake i Levanger, den den 6. september. Vi seilte ned til Farsund, over Skagerrak til Thyborøn, Limfjorden, Danmarks østkyst til Kiel, Kielkanalen, Helgoland, Danmarks vestkyst til Thyborøn, og derfra over til Norge og kysten hjem. Turberetning vil bli lagt ut.

 

Se video fra 17. mai feiringen på Shetland 2011

Sterk kuling

Sterk kuling i Nordsjøen mai 2011

Sommerfesten 2011

Sommerfesten for jernbanefolk den 18. juni ble en trivelig fest. Knapt sytti feststemte og danseglade kollega, gjorde at det var moro å være tilstde. De ivrigste hold ut til den lyse morgen. Festen ga et overskudd på vel kr 1.200, som overføres til neste års fest.

Mat

Det ble servert gryterett til middag.

Musikk

Lucky Lips spilte til dans.

Festglad

Siri og Hans Ole i storform.

 

Baatpuss

Båtpussen er i gang

17.mai 2010 i Lerwick

Se mannskapet fra 10 norske seilbåter marsjerer i 17.maitog.

 

Vellykket sommerfest 2010

Sommerfesten på Dampskipsbrygga ble en suksess. Med så mange feststemte kollega måtte det bli trivelig. Som en kollega sa: "F*en, du skulle ikke ha bestilt slik bra musikk, jeg får ikke tid til å drikke, må bare danse", Musikken syntes det var så morsomt å spille for en slik danseglad forsamling, at de spilte over den avtalte tiden. Medlemmene av seilforeningen gjorde en utmerket jobb på kjøkkenet og serverte skinkemusse til forrett, oksefilet med kjøttkaker til hovedrett og is til dessert. Senere kaffe og kaker, samt nattmat. Baren var selvbetjent. Takk til dere som gjorde det mulig å holde en slik fest.

Jeg vil takke alle for mottatte gaver, blomster, taler, og all oppmerksomhet, samt takk til dere som deltok på festen. Uten dere hadde det ikke blitt noen morsom fest.

Fest1

Det var dekket til 91 personer.

Fest2

Pensjonister i lag med aktive kollega.

 

 

Båtplassen er din hjemmehavn på nettet. Der møter du båfolk og kan få svar på alle spørsmål om båtliv og båtbruk. Kanskje du kan dele dine erfaringer med andre

Her kan du sende e-mail til meg: arne.knudsen@ntebb.no

s-mail:
Arne Sveipe Knudsen
Vestgårdvegen 27
7600 Levanger NORWAY
Phone: +47 740 89175 / Mob: +47 926 87162

free counters
Free counters  Dette er antall besøkende og fra hvilken nasjon etter den 10.08.11

 

 

 

 

 

 

VHF-kurs

Jeg vil holde intensivt kurs i bruk av maritim VHF-radio i slutten av mai. Hvilken dag bestemmes i samråd med deltakerne. Det går over en dag. Forutsetning er at all kursdeltakere har kjøpt og lest læreboken "MAYDAY", som kan bestilles hos Lærermiddelforlaget.. Bestått eksamen gir rett til internasjonalt SRC-sertifikat. Meld deg på til: arne.knudsen@ntebb.no eller 92687162

Levanger Sjakklubb

Har spillekvelder hver tirsdag kl 18 i kantina i Levanger Bo- og Aktivitetsenter. Terje Lund er leder av klubben og du kan kontakte han på mail T-lun@online.no. Om du er en erfaren spiller, eller knapt nok vet hvordan brikkene flyttes, så er du velkommen. Vi har en side og gruppe på Facebook.

Jernbanepensjonistenes Forening - Trondheim

Jeg ble pensjonist sommeren 2011. Det var naturlig for meg å melde meg inn i Jernbanepensjonistenes Forening. Året etter ble jeg valgt som kasserer i foreningen, som da hadde over 1000 medlemmer. Jeg hadde vært kasserer i to år, men trakk meg fra vervet ved årsmøtet i 2015. Å bo på Levanger og delta aktivt i Trondheim blir for slitsomt. 20 møter i året med reisetid pr dag på mellom 4-5 timer blir for tidkrevende.

Seilkurs i Levanger

Jeg har holdt seilkurs siden 1984. Våren 2013 oppdaget jeg at jeg ikke gledet meg til å holde de to avtalte kurs. Det var en ny opplevelse. Kursene gikk veldig bra, men jeg ble betenkt over at jeg ikke så fram til å holde kurs. Det er derfor med spenning jeg ser mot neste sesong, om jeg gleder meg, eller ikke, til å holde kurs.Jeg slutter med denne aktiviteten, om det viser seg at det ikke lengre er lystbetont. Jeg har avholdt kurs når det har vært minst tre deltakere Pris har vært kr 1.500. Det er et praktisk seilkurs på minimum 16 timer, og begrenset til 4 deltakere i båten. Det går fra fredag til søndag. Du kan lese om kursinnhold her.

Dette fikk jeg fra en tidligere deltaker:

"Jeg skal ikke være med på kurset, men må¨bare si at jeg mange ganger har snakket varmt om kurset ditt. Jeg husker fortsatt kurset i 84 eller 85 som svært bra. Jeg følger fortsatt de prinsippene du lærte meg den gang."

Geocaching

er en form for skattejakt. Cache (uttales kæsj som kontanter) er en "skatt" som ligger skjult. Ved å registrere deg på geocaching.com får du vite posisjonene til cachene i området du ønsker å lete i. Ved å bruke GPS eller smarttelefon med GPS vil du finne cachen. Om den ligger i tettbebygd strøk er den ofte godt skjult, så du må lete rundt i området der GPS viser at den ligger. De som ligger ute i terrenget er ofte ikke så godt skjult, da det er mindre sjansen for at den finnes av uvedkommende. Dette er en aktivitet som engasjerer hele familien. Les mere om dette på gcinfo.no.

Profile for arkmarin

 

Videoredigering og digitalisering av VHS

Jeg har nå fått tid til å digitalisere gamle video, som jeg har liggende. De ligger på VHS og Hi8 kasetter. Jeg ovefører de til DVD og til ekstern harddisk, i tillegg legges de på intern harddisk. Jeg bruk Pinnackle til å redigere videoene, da de ligger uredigert på kasettene.

Jeg påtar meg oppdrag fra andre som har VHS, Hi8 kasetter mm, som de ønsker å få digitalisert og eventuelt redigert, samt lagret de på DVD, HDD eller minnebrikker. Har du kassetter liggende, som du vil ha overført til PC, så ta kontakt og du får de bevart for ettertiden.

Shetlandstur 2012

Det var ingen av trønderbåtene som kom over til Shetland til 17. mai. Været var for dårlig. Båtene ble liggende å vente i Måløy, mens det blåste full storm. Da vinden spaknet, var det ikke tid nok til å rekke 17. mai feiringen der borte. De returnerte derfor tilbake til Trøndelag. Jeg deltok ikke i år, da jeg dro til Bulgaria til europamesterskapet i sjakk for jenbaneansatte.

Shetlandseilas 2010

Vi hadde en fantastisk tur til Shetland i mai. Totalt var det 28 personer ombord i 8 båter. Beretning med bilder og video ligger ute på www.baatplassen.no under tråden "Shetlandstur våren 2010"

Du kan også lese min turberetning under linken Tureberetinger.

Nedre Charlottenlund

Jeg hadde en fantastisk oppvekst på Nedre Ch-lund i 50-60 årene. På Facebook er det en egen side for oss som vokste opp der.

Betty Mouats dramatiske seilas

I 1886 seilte Elizabeth Mouat ufrivillig alene over Nordsjøen ombord i Columbine. Det skyldes forferdelig uvær og dramatiske hendelser på Shetlandkysten. Du kan lese historien her.

Jeg har lagt ut faksmile av Ukeadressa nr 28 fra 1991. Der kan du lese om lokføreren som elsker havet.

Jeg har lagt ut en turberetning fra 1987 om min første kystseilas alene.

Mystisk spor av et dyr på hyttetaket. Se bildene og gjett hvilket dyr som har vært på taket.

Fuglelopper

Fikk insektsbitt på hytta et par uker før Påske. Jeg skjønte ikke hva det var. Det minnet om myggstikk. Jeg fikk tips om det kunne være fuglelopper. Etter at jeg sjekket på nettet har jeg fjernet 3 fuglekasser fra hytteveggen og satt de opp i trærene omkring istedet. Nå er vi kvitt problemet. Les også om problemet her

.

Shetland 2010

Storjo

På bildet kommer en storjo og tar saltstenger fra hånda mi. Den kom flere ganger og forsynte seg, for til slutt å ta en finger istedet. Min datter Siri, som fanget øyeblikket, mente den var lei av saltstenger og ville ha sossisser i stedet. Dette skjedd på vår Shetlandstur våren 2010.

Sommerfest 2012 ble en suksess.

Det var en festglad samling av jernbanefolk fra forskjellige grupper. Det var fem pensonister blant deltakerne.Både maten og musikken ble meget positivt omtalt av gjestene, og vi i festkomiteen syns det er hyggelig med slik positive festglade gjester. Siste gjestene forlot Dampskipsbrygga litt før klokken 6 på søndags morgen.

Fest1

Fest2

Fest3

Fest4